Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко з Катеринчуком придумали розпускати Раду щороку

Неділя, 11 лютого 2007, 15:53

Громадські рухи "Європейська платформа для України" і "Народна самооборона" мають намір вимагати референдуму з метою розпуску Верховної Ради.

Про це, виступаючи на мітингу прибічників "Народної самооборони" у неділю в Черкасах, повідомив лідер руху "Європейська платформа для України", народний депутат Микола Катеринчук.

"Ми разом із "Народної самообороною" вимагатимемо референдуму, будемо робити все, аби в президента з'явився інструмент розпуску парламенту... Хотів би, щоб він (президент) розпускав цей парламент щороку для того, щоб до українського політикуму прийшла інша молодь, щоб з'явилася нова політична еліта, яка не думатиме про радянське", - сказав депутат.

Катеринчук також підкреслив необхідність написання нової редакції Конституції, яка б відповідала стандартам Європейського союзу. "Справді її (Конституцію) треба змінювати, напевно, треба писати цю Конституцію по-новому", - сказав він.

Депутат також повідомив, що у "Європейської платформи для України" і "Народної самооборони" спільна позиція щодо Конституції. "Наша відповідь одна і вона спільна: давайте вже писати нову Конституцію за стандартами Конституцій Європейського союзу, оскільки там вищі демократичні стандарти", - сказав Катеринчук.

У мітингу на підтримку громадського руху "Народна самооборона" у Черкасах взяли участь близько 8 тис. людей. Учасники акції тримали прапори з символікою "Народної самооборони", партій "Пора", "Вперед, Україно!" та блоку "Наша Україна". Також було видно 2 прапора СПУ і національні прапори України.

На мітингу виступили лідери руху Тарас Стецьків і Юрій Луценко. У своїх виступах вони закликали людей об'єднатися задля встановлення контролю за владою, і приєднатися до "Маршу справедливості", який планується провести навесні у Києві.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: