Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко відмовився від тоталізатора

Понеділок, 12 лютого 2007, 09:36

Член фракції БЮТ Микола Томенко не сумнівався в тому, що його кандидатуру оберуть на посаду віце-спікера Верховної Ради.

"Тоталізатор на самого себе я вирішив не організовувати, але робив такі прогнози: мінімум буде 290 голосів, максимум – 320", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

За словами Томенка, "непроста розмова була з Партією регіонів, тому що вони в останній момент вирішили, що БЮТ повинен підтримати Ніну Карпачову, хоча ми на фракції вирішили голосувати за Євгена Захарова".

Віце-спікер зазначив, що "дуже вдячний Роману Зваричу, що нагадав, що ідея запропонувати на посаду віце-спікера представника БЮТ і конкретно Миколи Томенка належала саме "Нашій Україні".

"І я дуже вдячний керівництву фракції "Наша Україна", зокрема В'ячеславу Кириленку, В'ячеславу Ковалю й іншим учасникам наших нарад, які переконали своїх колег у тому, що потрібно голосувати "за", - додав він.

Коментуючи слова Ганни Герман про те, що "Регіони" були готові голосувати за Томенка у випадку, якщо він вибачиться перед Яном Табачником, віце-спікер сказав:

"Це був експромт. Якщо чесно, я їм вдячний за те, що ми врешті зняли цю тему... Коли я простягнув руку з пропозицією закопати сокиру цього конфлікту, відчув серйозне полегшення. І коли я побачив реакцію Яна Табачника, що не просто потиснув руку, а обійняв мене, зрозумів, що ця ситуація його теж сильно обтяжувала".

Щодо інформації про існування принципових домовленостей між Юлією Тимошенко і президентом Віктором Ющенком Томенко сказав:

"Правда в тому, що президент і Юлія Тимошенко стали спілкуватися набагато частіше і більш активно погоджувати один з одним свої дії. Зокрема, це стосується кадрових призначень".

"Незважаючи на те, що в нас є певні зауваження до Віктора Короля (кандидат на посаду глави СБУ) і до Володимира Огризка (кандидат на посаду глави МЗС), ми будемо переконувати колег по фракції, що їх потрібно підтримати", - зазначив віце-спікер.

"З нашої сторони це жест, який доводить, що ми готові підтримувати ініціативи команди президента за умови, що суб'єктом консультацій буде наша політична сила", - додав він.

На питання, наскільки комфортно йому буде працювати зі спікером Олександром Морозом, Томенко відповів:

"Я взагалі в непростій ситуації: ліворуч від мене знаходиться стілець, на якому сидить президент, коли приходить у парламент. Тому я знаходжуся між Олександром Морозом і Віктором Ющенком".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...