Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов пообіцяв стати прозорим

Понеділок, 12 лютого 2007, 13:34

Холдинг "Систем Кепітал Менеджмент" у 2007 році планує поліпшити свою корпоративну структуру, підвищити її прозорість і активно бути присутнім на міжнародному ринку капіталів.

Про це повідомив фінансовий директор СКМ Роман Водолазський у ході третьої щорічної Міжнародної конференції інвесторів у Києві в понеділок.

"Не дивуйтеся, якщо почуєте (цього року) про мільярдні угоди нашої компанії", - сказав він.

Водолазський нагадав, що нещодавно Перший український міжнародний банк, який входить у холдинг, розмістив великий випуск єврооблігацій.

"Сподіваюся, ви незабаром почуєте про великі синдикації холдингу", - повідомив финдиректор СКМ про заплановану нову угоду.

Він також підкреслив, що IPO не є кінцевою метою СКМ. "IPO - не наша кінцева мета. Наша мета - підготуватися до IPO", - заявив Водолазський.

За його словами, СКМ сьогодні не має наміру продавати активи, якщо тільки не буде дуже привабливих пропозицій.

Фіндиректор також уточнив, що компанія поки не планує переїжджати з Донецька в Київ, залишаючись ближче до своїх виробничих активів.

Говорячи про можливі покупки холдингу, він повідомив, що в СКМ цікавлять прокатні потужності в металургії, об'єкти в енергетичних, телекомунікаційних, фінансовому секторах і у сфері нерухомості.

За його словами, інвестиційні плани СКМ до 2010 року перевищують $4 млрд, у тому числі в гірничо-металургійному комплексі - $3,27 млрд, в енергетику - $405 млн, у фінансовому секторі - $500 млн, у телекомунікаціях - $260 млн.

Водолазський підкреслив, що СКМ продовжить вибудовувати корпоративну структуру з галузевих холдингів з вертикальною інтеграцією, які будуть замикати усі функції від бухобліку до розробки стратегії розвитку.

"Усі зусилля будемо докладати, щоб зробити структуру компанії зрозумілішою для партнерів, інвесторів і громадськості", - сказав фіндиректор.

Повна версія публікується в економічних випусках агентства.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування