Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький нагадає киянам борги і потягне в суд

П'ятниця, 2 лютого 2007, 13:18

В лютому кияни отримають рахунки про сплату за житлово-комунальні послуги тільки за новими тарифами і з боргами за попередній місяць.

Про це в п'ятницю заявив перший заступник голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його словами, столична мерія ініціюватиме в лютому судові позови проти боржників за послуги ЖКГ.

"Почнуться навіть судові позови до тих, хто має можливість платити й не платити, у кого є 3 мерседеси, 5 квартир і 100 тисяч доларів на місяць доходу, а такі є", - сказав Голубченко, додавши, що мерія перевірить рівень доходів неплатників за списком, відповідно до податкової декларації.

Голубченко підкреслив, що малозабезпечених киян-боржників судові розгляди не зачеплять: "Ми на півроку й "Київенерго" й "Київводоканалу" заборонили взагалі підходити до пенсіонерів...а через півроку почнемо працювати".

Говорячи про сплату населення за спожиті послуги за новими тарифами, заступник Черновецького відзначив, що в січні у КМДА не було проблем з оплатою за спожитий газ.

"Рівень оплати склав всього 53% (за новими тарифами), але немає проблеми ні по газу, ні по електроенергії, тому що вже більше грошей прийшло", - заявив він.

При цьому Голубченко також висловив упевненість, що "в лютому ще більше грошей прийде, і проблем буде ще менше".

"Так, ми ще не можемо направити гроші на ремонт, на заміну труб, але на газ уже вистачило", - додав перший заступник мера.

Крім того, Голубченко повідомив, що Київська міськдержадміністрація розглядає можливість створення муніципальної компанії з вивозу сміття.

"Я вважаю, що мають бути альтернативні муніципальні усі види послуг, які можна надавати у випадку якоїсь кризи", - сказав він.

За словами першого заступника мера, для вивчення питання про створення муніципального підприємства з вивозу сміття Київській міськадміністрації необхідно буде 2-3 тижня.

Створити таке підприємство КМДА може або шляхом продажу своєї частки в підприємстві "Київспецтранс" і створенням нової компанії, або шляхом викупу "Київспецтрансу".

Разом з тим, відзначив заступник мера, ця компанія все рівно не зможе повністю охопити всі обсяги по вивозу сміття з території Києва.

За словами Голубченка, більшість приватних компаній з вивозу сміття вже одержали від мерії компенсацію в сумі 3,5 млн. грн. для покриття різниці між фактичними витратами й існуючими тарифами.

КМДА також готує розпорядження про нові тарифи на вивіз сміття, згідно яким середня ставка буде складати близько 31 грн. за вивіз одного кубічного метра.

Водночас, дане розпорядження може бути затверджене тільки після того, як компанії-перевізники нададуть необхідні документи, підкреслив Голубченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування