Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ не піде на вибори з "Нашою Україною" через роздратування?

Четвер, 22 лютого 2007, 11:00

БЮТ навряд чи піде на позачергові вибори Верховної Ради одним блоком з "Нашою Україною" .

Про це заявив в інтерв'ю газеті "День" депутат Сергій Терьохін.

"Навряд чи. Я можу сказати, що роздратування всередині БЮТ діями окремих членів "Нашої України" надто сильне, і воно з часом, на жаль, не зменшується. А надія на те, що "любі друзі" відмовляться від продовження політичної кар’єри, — ілюзорна", - сказав депутат.

Водночас коментуючи підписану з "Нашою Україною" заяву про спільну діяльність, Терьохін сказав: "Усе залежить від розкладу всередині "Нашої України". Там є прагматики, звичайно. Вони розуміють, що це дивне утворення не має політичної перспективи".

Він нагадав темпи дезінтеграції проекту — "виступ президента на з’їзді НСНУ і його перенесення, провал спроби очищення від "любих друзів" і відхід Катеринчука й Жванії, кадрова чехарда з Безсмертним, Балогою і Кириленком".

"У результаті, ми бачимо сплеск політичної активності зі сторони Катеринчука (який, на жаль, до болю нагадує мені проект "Озимого покоління") або проект екс-міністра внутрішніх справ Луценка, що фінансує Жванія за його ж визнанням", - сказав Терьохін.

"Ми дуже задоволені активністю Луценка, оскільки він топчеться на "червоному" електораті Вітренко та інших маргиналів, але ж українською мовою", - додав він.

На питання, чи обговорювалися плани на 2009 рік і можливість балотування Юлії Тимошенко на президентський пост, Терьохін сказав, що це питання не обговорювалися.

"Складне запитання, тут є декілька нюансів. Ну, по-перше, а навіщо балотуватися, якщо буде закінчена логіка конституційної реформи так, як це бачить Мороз? Що після цього значить "президент" у нашому політикумі? По-друге, для нас важливіше сформувати більшість у парламенті, оскільки вона призначає уряд, керує зовнішньою і внутрішньою політикою країни", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування