Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не радять гратися в пісочниці

Четвер, 22 лютого 2007, 11:54

У випадку, якщо президент впродовж 15 днів не подасть нові кандидатури на посади міністра закордонних справ та голови СБУ, це за нього зробить коаліція.

Про це заявив член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл, коментуючи голосування по кандидатурах Володимира Огризка і Віктора Короля.

За його словами, ці положення передбачені в Конституції та в законі про Кабінет міністрів.

"Якщо він (президент) цього не зробить за 15 днів, кандидатура буде внесена коаліцією і проголосована однозначно, ви в цьому не сумнівайтеся", - заявив Чорновіл.

При цьому депутат спрогнозував, що президент внесе свої кандидатури раніше визначеного терміну.

Він зауважив, що у разі повторного внесення кандидатури Огризка, "якщо президент не знайде додаткових аргументів на ті закиди, які прозвучали до Огризка... ця кандидатура знову не пройде".

Серед претензій до Огризка Чорновіл назвав закиди щодо російського вектора, "хоча вони були дещо однобокими, і ті закиди, які висловлюємо ми щодо його професійності".

"Але очевидно, що для президента знову гратися в пісочниці дуже небажано, тому що пан Огризко все ж таки є представником Бориса Тарасюка, це його креатура", - наголосив депутат.

Коментуючи ймовірне повторне внесення кандидатури Віктора Короля на посаду голови СБУ, Чорновіл нагадав, що "по Королю у нас немає персональних застережень".

Він додав, що перед внесенням відповідної кандидатури президент "навіть у вигляді указів" має гарантувати рівновіддаленість СБУ від різних політичних сил, "в тому числі від групи Порошенка".

На питання про те, хто є компромісною фігурою на посаду голови МЗС, на думку коаліції, Чорновіл сказав, що треба почекати рішення президента.

"Я можу сказати тільки те, що я чув, що може бути Олександр Чалий, може, він ще когось внесе, може, він раптом вирішить зняти якість політичні бар'єри і внести Костянтина Грищенка, це буде вирішувати президент", - додав депутат.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування