Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура через три роки віддала під суд кривдника Балоги

Понеділок, 26 лютого 2007, 10:03

Генеральна прокуратура закінчила досудове слідство і направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням колишнього заступника Мукачівського міського голови.

Його звинувачують у викраденні з метою фальсифікації результатів голосування у квітні 2004 року виборчих бюлетенів по виборах міського голови, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Імені заступника відомство не наводить.

Як відомо, 18 квітня 2004 року в Мукачевому відбулися вибори мера, на яких за результатами екзит-полу переміг Віктор Балога, а територіальна виборча комісія оголосила переможцем підтримуваного СДПУ(о) Ернеста Нусера.

Після того як до міста прибула комісія Верховної Ради з вивчення ситуації на виборах на чолі з віце-спікером Олександром Зінченком, вони встановили, що викрадені бюлетені.

За словами депутата Анатолія Матвієнка, він разом із групою депутатів міськради о 7 ранку вівторка прийшли до мерії, де розташований тервиборчком, на зустріч з його головою, членом СДПУ(о) Перестою, щоб перевірити відповідність даних про перемогу Нусера.

Натомість вони побачили побитого сторожа, який розповів, що у понеділок близько опівночі четверо молодих осіб увірвалися у приміщення міськради, побили його, вимкнули телефон і влаштували погром.

За словами сторожа, перед цим охорона мерії зникла – цьому передував дзвінок невідомого – і він залишився один.

Матвієнко повідомив, що протоколи і бюлетені голосування викрадені, погашені бюлетені викинуті на коридор.

Водночас міліціонер Жумеля, який охороняв кімнату з бюлетенями, повідомив, що після того, як депутати залишили приміщення, туди за 20 хвилин прибули начальник Мукачівського МВС Василь Швенда, радник в. о. міського голови Опачка Лагойда у супроводі невідомої особи.

За словами Жумелі, ці люди взяли у сторожа ключі від задніх дверей, а йому наказали залишити пост.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: