Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нашоукраїнець, бютівець і регіонал підготували яму для Короля

Вівторок, 27 лютого 2007, 09:54

Парламентський комітет з питань нацбезпеки пропонує призначати на посаду глави СБУ людину, яка працювала у відомстві не менше десяти років.

Про це повідомляє газета Комерсант-Україна.

Відповідний законопроект, підготовлений нашеукраїнцем Анатолієм Кінахом, бютівцем Олександром Скибинецьким і регіоналом Юрієм Самойленком, був оприлюднений на сайті Верховної Ради.

"На посади глави СБУ, заступників глави СБУ призначаються особи зі стажем служби в органах СБУ не менше десяти років у календарному вирахуванні, а на посаді начальників органів і підрозділів – не менше семи років у календарному вирахуванні", – вказується в законопроекті.

Кінах повідомив, що дана законодавча ініціатива спрямована на те, щоб "не допустити політизації діяльності Служби безпеки, включаючи її кадрову політику".

"Ми абсолютно не сприймаємо спроби формувати вертикаль правоохоронних спеціальних органів за принципом політичної конкуренції. Неприпустимо, коли МВС формується стороною, яка представляє інтереси антикризової коаліції, а Служба безпеки – президентською стороною", – заявив депутат.

Ні у Віктора Короля, чия кандидатура запропонована президентом на посаду голови СБУ, ні в нині виконуючого обов'язки глави відомства Валентина Наливайченка такого досвіду немає.

"Думаю, що будь-яка ініціатива переслідує визначену мету", – прокоментував законодавчу ініціативу парламентського комітету Віктор Король.

"Анатолій Кирилович Кінах безпосередньо спілкується з президентом. Напевно, вони порадилися й ініціювали прийняття цього законопроекту", – припустив Король.

У той же час Кінах не став пояснювати, чому проект закону, який припускає жорсткість вимог до осіб, які займають посаду голови СБУ, був зареєстрований напередодні призначення нового глави Служби безпеки.

"Законопроект сформульований без прив'язки до конкретних персоналій. Це загальні вимоги, незалежно від політичної конфігурації в країні", – сказав Кінах.

У свою чергу Скибинецкий заперечує намір комітету увести вимогу десятилітнього стажу роботи в СБУ для кандидатів на посаду глави цього відомства.

"Про посаду голови служби мова не йде. Напевно, у текст вкралася помилка", – сказав Скибинецкий, однак Кінах запевняє, що ніяких помилок у тексті бути не може.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування