Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі хочуть дострокові вибори, бо "йде до перевороту"

Середа, 28 лютого 2007, 12:43

Ідея провести одночасні дострокові вибори президента і парламенту пов’язана із загрозою зміни конституційного ладу, що задекларовано у програмі діяльності об’єднаної опозиції.

Про це на прес-конференції у середу заявив заступник лідера фракції Партії регіонів Василь Кисельов, коментуючи намір коаліції у п’ятницю подати до Верховної Ради законопроект про проведення 30 вересня одночасних дострокових виборів парламенту і президента.

За його словами, у програмі діяльності опозиції є два пункти – перший стосується скасування конституційної реформи, другий – проведення дострокових парламентських виборів.

"Якщо навіть припустити, що Конституційний Суд скасує зміни до Конституції, у Конституції виявиться серйозний правовий провал. президент все одно не зможе відправити уряд у відставку", - сказав Кисельов.

За його словами, в такому випадку Верховна Рада повинна буде вносити зміни до Конституції.

"Ось чому вони (опозиція) хочуть провести дострокові вибори парламенту, хочуть зібрати навесні людей і на цьому фоні провести вибори", - сказав Кисельов.

"Ми бачимо, як ситуація виходить з-під контролю і у президента також", - додав він.

Саме тому Кисельов вважає оптимальним варіантом виходу з кризи проведення одночасних дострокових виборів, бо "йде до державного перевороту".

Водночас він підкреслив, що мова не йде про ультиматум з боку правлячої коаліції, а просто шукається вихід у разі, якщо "всі можливості досягнення компромісу будуть вичерпані".

Відповідаючи на запитання, чому до останнього дня немає остаточного рішення – буде це постанова Верховної Ради чи законопроект – Кисельов сказав:

"Проект закону може підпасти під вето. Проект постанови ветувати не можна", - сказав він, при цьому зазначивши, що з приводу законопроекту є "тертя".

Кисельов повідомив, що зараз зустрічається з лідерами і представниками фракцій, які входять до складу коаліції, і обговорює положення запропопонованого ним законопроекту або постанови.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: