Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський флот виженуть з Криму після 2017 року

Середа, 28 лютого 2007, 15:25

В.о. міністра закордонних справ Володимир Огризко наголошує, що після 2017 року Чорноморський флот Російської Федерації має залишити територію України.

"Ми виходимо з того, що на території України не можуть знаходитися військові бази іноземних держав", - зазначив Огризко на брифінгу в середу.

Тому, за його словами, по завершенні терміну дії договору з Росією флот "безумовно має залишити територію України", як це передбачено Конституцією.

Коментуючи загальний хід переговорів в рамках підкомісії з питань російського чорноморського флоту, співголовою якого він є, Огризко зазначив, що "переговори стали більш динамічними, є певний прогрес".

За його словами, найближчим часом українська сторона внесе відповідну пропозицію щодо підписання угоди про спільне використання п’яти гідрографічно-навігаційних об'єктів, а інші тридцять п’ять на пропозицію України Росія має повернути.

Так само українська сторона висловила готовність провести інвентаризацію майна Чорноморського флоту.

"Ми готові до інвентаризації із завтрашнього дня. Про це було домовлено півроку тому, але через те, що російські колеги захотіли поговорити про філософію питання і визначити основні принципи проведення інвентаризації, ми втратили півроку", - сказав Огризко.

Він додав, що "якби процес почався завтра, його можна було б провести протягом двох-трьох місяців".

На питання, чи підвищить українська сторона ціни на оренду російському флоту, Огризко відповів: "Треба бути послідовними і спочатку провести інвентаризацію і привести все у відповідність із базовою угодою".

Як відомо, Конституція передбачає відсутність будь-яких військових баз інших країн на території України.

Угода між Україною і Росією про розміщення ЧФ в Криму діє до 2017 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування