Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник відбудує свій центр за півмільярди доларів

Середа, 28 лютого 2007, 17:02

Після дворічної перерви відновлено будівництво "Міжнародного творчого центру Яна Табачника" вартістю близько $0,5 млрд.

Відомий акордеоніст Ян Табачник відновив роботу над проектом будівництва "Міжнародного творчого центра Яна Табачника" на Дніпровській набережній у Києві вартістю близько $0,5 млрд.

Передпроектні пропозиції щодо будівництва центру повторно, після майже 2,5-літньої перерви, були представлені на розгляд містобудівної ради Києва в середу ТОВ "Архітектурний союз".

Як повідомив головний архітектор проекту, який був головним архітектором Києва, Сергій Бабушкін, на сьогодні розглядаються два варіанти центру.

Перший варіант передбачає будівництво будинку висотою 200 м, а загальна площа комплексу складе близько 150 тис. кв. м.

Другий варіант передбачає будівництво будинку висотою близько 300 метрів із площею комплексу близько 250 тис. кв. м.

Центр складатиметься з висотного офісно-готельної будівлі і чотирирівневої концертної зали приблизно на 3 тис. місць і трирівневого підземного паркінгу на 1 тис. машиномісць.

Автори проекту також розглядають можливість будівництва в складі комплексу житлового будинку на місці розташованої на території будівництва автозаправки.

Як повідомив журналістам Табачник, який виступає замовником будівництва як приватна особа, для фінансування проекту будуть використані різні фінансові інструменти, у тому числі і кредитні ресурси.

Уперше передпроектні пропозиції щодо будівництва центру були представлені на розгляд містобудівної ради Києва наприкінці 2004 року.

У 2005 році прокуратура Подільського району Києва порушила кримінальну справу за фактом незаконної передачі посадовими особами ВАТ "Київський річковий порт" земельної ділянки на вул.Дніпровська набережна на березі Дніпра громадській організації "Міжнародний творчий центр Яна Табачника" у довгострокову оренду терміном на 25 років.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування