Ющенко оскаржив Януковича частково

Понеділок, 5 лютого 2007, 11:41

Президент не звертатиметься до Конституційного Суду, якщо парламент прийме поправки президента до закону про Кабмін.

Про це заявив прем’єр Віктор Янукович у понеділок після зустрічі з президентом.

Янукович визнав, що є "певні неузгодженості" в цьому законі.

"Навколо цих статей можна вести дискусії. По деяких із цих статей президент звернувся до Конституційного Суду. Це стосується процедури призначення прем’єр-міністра в парламенті і процедури призначення міністра закордонних справ та міністра оборони", - зазначив прем’єр.

За його словами, якщо депутати ухвалять поправки президента, то він не звертатиметься до КС.

"Якщо ці питання не будуть розглянуті в парламенті, чи будуть розглянуті і будуть ухвалені рішення, які не задовольнятимуть президента, тоді процедура розгляду цих питань буде в межах Конституційного Суду"

Водночас прем’єр наголосив, що не бачить підстав для оскарження президентом повного тексту закону про Кабмін в Конституційному Суді.

"Весь закон не визнавати не можна, коли за нього проголосували більшість депутатів у парламенті", - зазначив прем’єр.

Водночас Янукович зазначив, що "президент має право підписувати будь-які позови до Конституційного Суду, це його право і його ніхто не обмежує, він може це робити".

Янукович також повідомив, що на зустрічі було домовлено на рівні фахівців відпрацювати неузгоджені позиції.

"Тому ми перевели цю ситуацію в процес дискусії на рівні фахівців, а потім вже у вузькому колі президент, голова ВР і прем'єр ми обміняємось думками, коли фахівці, юристи висловлять свою точку зору", - сказав Янукович.

Прем’єр також повідомив, що на зустрічі обговорювалася низка питань.

Відповідаючи на питання, чи не варто у зв’язку з політичною реформою змінювати портрети президента на портрети прем’єра, Янукович сказав:

"Я вважаю, що забороняти, чи дозволяти комусь щось робити - це не справа президента, прем’єра чи голови ВР. Це питання внутрішнього стану того чи іншого чиновника", - сказав Янукович.

"Але для мене очевидно, що в нас голова держави один. І я це не піддаю сумніву", - наголосив прем'єр.

Коментуючи слова президента про систематичне порушення Універсалу з боку прем’єра та голови Верховної Ради, він сказав:

"Це питання не має перспективи, бо треба дивитися на нього з усіх сторін. Ми до єдиної думки не прийдемо, хто як буде бачити положення Універсалу", - сказав він.

Ми вважаємо, що виконання будь-яких домовленостей на такому рівні є принциповим. Але як підходити до тлумачень положень універсалу, тут є різні позиції.

На питання, чи не треба для уточнення цих позицій підписати новий Універсал, Янукович відповів:

"Треба працювати і завжди відповідати за свої дії. Це головне. Нести відповідальність як це передбачено створенням нової системи ефективної влади".


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування