Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Івченко побачив, що Янукович веде Україну в російську пастку

Вівторок, 6 лютого 2007, 11:50

Заяви прем’єра Віктора Януковича про надання в користування Україні російських газових родовищ в обмін на активи газо-транспортної системи є "пасткою для України і зрадою її національних інтересів".

Про це заявив колишній керівник НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко.

"Гасло Януковича-Путіна "Ми вам - родовища, а ви нам - газо-транспортну систему України" – це мишоловка для українців і зрада прем’єром національних інтересів", - цитує Івченка прес-служба "Нашої України".

За словами екс-керівника "Нафтогазу", "заяви Путіна і Януковича свідчать про те, що зараз відбуваються якісь газові домовленості за спиною президента, який є гарантом енергетичної безпеки України".

"Усі прекрасно розуміють, що структури, які володіють родовищами в Росії, діють в межах російського законодавства, а закони сусідньої держави дозволяють вивести газ за територію Росії лише за індикативною ціною, тобто не нижче, ніж 230 доларів за 1 тисячу кубометрів", заявив він.

"Таким чином Україна не отримає для себе дешевий газ", - підсумував Івченко, додавши, що монополіст з експорту російського газу "Газпром" нікого не впустить у сферу своєї діяльності, і "для України ніхто не змінюватиме російські закони".

Івченко також нагадав, що Росія так і не підписала Хартію про енергетичну безпеку.

Він підкреслив, що на російському газовому ринку були прецеденти, коли великі іноземні компанії, які займалися розробкою газових родовищ, під тиском російських фіскальних органів були змушені продавати свої акції "Газпрому" й залишати російські родовища.

У вівторок вранці фракції "Наша Україна" та БЮТ блокували парламентську трибуну, вимагаючи звіту Януковича щодо ситуації довкола газо-транспортної системи України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування