Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко думають, що Ющенко хоче другого Цушка

Середа, 7 лютого 2007, 11:21

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що подання Віктора Короля на посаду голови СБУ свідчить про бажання президента створити на базі СБУ структуру, альтернативну Міністерству внутрішніх справ.

Про це Турчинов сказав у середу в кулуарах парламенту.

"Керівництво СБУ останнім часом формується за командним принципом, а не за фаховим", - сказав Турчинов.

При цьому він зазначив, що останнім часом в керівництві Служби безпеки з'являється багато вихідців з МВС.

"Але це є різні структури, у них різні завдання, а президент і його оточення останніми призначеннями демонструють не дуже відповідальне ставлення до СБУ", - сказав він.

Також Турчинов повідомив, що БЮТ поки не визначився по кандидатурі Короля. "Вирішимо після особистої зустрічі з кандидатом. Це буде серйозна і не дуже приємна розмова", - додав він.

У свою чергу член Партії регіонів Тарас Чорновіл зазначив, що у партії немає альтернативи, оскільки "це прерогатива президента вносити цю кандидатуру".

"Ми за те, аби це була людина з досвідом роботи в СБУ і не мала конфліктів на політичному рівні. Нам би хотілося, щоб у нового керівництва СБУ не з'явилося бажання перетягнути на Службу безпеки забагато повноважень. Є побоювання, що Король це може робити", - наголосив Чорновіл.

Водночас він зазначив, що остаточного рішення фракції з приводу цієї кандидатури немає.

Між тим, торкаючись теми нового міністра закордонних справ, Турчинов зазначив, що БЮТ не проти підтримати Володимира Огризка на цю посаду. "Він – досвідчений дипломат, і думаю, йому є що сказати на захист європейського вибору".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування