Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нібито все більше українців хочуть законно писати російською мовою

Середа, 7 лютого 2007, 15:36

Ставлення українців до Російської Федерації дещо покращилося за останні кілька місяців.

Про це свідчить опитування, проведене компанією "ФГД-Україна", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами гендиректора "ФГД-Україна" Олександра Бухалова, у листопаді минулого року позитивне ставлення до Росії висловили 69% респондентів.

У січні-2007 ця цифра збільшилася до 74%. Також за цей період знизилася кількість тих, хто негативно ставиться до Росії – з 13% до 9%. Число тих, хто байдужий до Росії, залишається практично незмінним - 15%.

Разом з тим, на думку респондентів, українська влада не хоче зближення з Росією. З грудня 2006 року по січень нинішнього знизилася кількість тих, хто оцінює прагнення української влади до зближення (з 62% до 55%). Російські політики прагнуть до зближення з Україною на думку 57,2% респондентів.

Також, за словами Бухалова, серед українського населення росте тенденція до того, що російську мову необхідно зробити другою офіційною або в Україні - 39%, (у серпні минулого року ця цифра склала 34%), або в тих областях, де більшість населення цього бажає (29,3%).

Опитування проводилося з 18 по 28 січня цього року в 160 населених пунктах України. В опитуванні взяли участь 2 тисячі респондентів віком від 18 років. Похибка складає близько 2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування