Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Любов до Януковича тане, як сніг на сонці

Середа, 7 лютого 2007, 15:56

Усе більше українців не довіряють жодній політичній силі і втрачають довіру до уряду на чолі з прем'єром Віктором Януковичем.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією "ФОМ-Україна".

За словами генерального директора компанії Олександра Бухалова, 30% опитаних, відповідаючи на питання про те, до якої політичної сили в них найбільше довіри, зазначили, що не довіряють жодному з політиків. Разом з тим, такої точки зору дотримувалися в грудні 24% респондентів.

Також, за словами Бухалова, знизився і відсоток довіри до прем'єра Віктора Януковича.

У грудні минулого року йому довіряли 26% респондентів, у січні - 24%. Знизився також рівень довіри і до парламентської коаліції (з 8% до 6 % за аналогічний період), і до опозиції - з 18% до 14%.

Також збільшилося число тих, хто б проголосував проти всіх на президентських виборах. У серпні ця цифра складала 6%, у січні - 11%.

"Спостерігаємо політичну апатію і втрату інтересу до цих подій", - підкреслив Бухалов. Також, за словами гендиректора компанії, знижується число тих, хто хотів би бачити чинного прем'єра на посаді президента (з 35% до 25%).

Крім того, за його словами, росте число людей, які не схвалюють дії Януковича на посаді прем'єра - з серпня до січня ця цифра збільшилася з 37% до 47%.

Разом з тим, зменшилася кількість людей, які схвалюють дії Януковича - з 43% до 40%.

Можливим фактором такого падіння рівня схвалення Бухалов назвав підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Однак, як підкреслив гендиректор компанії, прем'єр залишається тим політиком, який має, на думку респондентів, найбільший вплив.

72% опитаних українців також вважають, що між Януковичем і президентом існує конфлікт, але усунути його дострокові парламентські вибори не зможуть (46 % проти 16%).

Також опитування показало політичну апатію українців у контексті ухвалених Верховною Радою законів.

Так, зокрема, 43% опитаних українців відповіли, що вони нічого не знають про закон про Кабінет міністрів, а число тих, які схвалюють і не схвалюють, розділилося приблизно нарівно (21% і 20% відповідно).

Про закон про імперативний мандат нічого не знають більше 50% респондентів, 47% нічого не відомо про закон про опозицію. "Швидше за все, вони не хочуть знати", - сказав Бухалов.

Опитування проводилося з 18 по 28 січня в 160 населених пунктах України. В опитуванні взяли участь 2 тисячі респондентів віком від 18 років. Похибка вибірки складає близько 2%.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування