Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Восени Ющенко покаже Меркель свої вози

Четвер, 8 лютого 2007, 14:51

Восени в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС.

Про це повідомила журналістам Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель у ході зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє УНІАН.

Меркель зазначила, що цей саміт відбудеться під час головування Португалії в Європейському Союзі.

Вона також повідомила, що відвідає Київ з офіційним візитом восени цього року. Водночас Меркель не уточнила, чи відбуватиметься цей візит в рамках саміту Україна-ЄС.

У свою чергу Ющенко висловив задоволення, що в ході зустрічі вдалось визначити календар двосторонніх зустрічей.

Зокрема, за його словами, найближчим часом в Німеччині з візитами побувають прем’єр Віктор Янукович, спікер Олександр Мороз, а також міністр економіки Володимир Макуха.

Фото Миколи Лазаренка

Після зустрічі з Меркель Ющенко заявив, що європейцям не слід шукати у внутрішньополітичних процесах в Україні чогось трагічного.

“Іде українська хода шляхом демократії, формуються політичні, структурні інституції, формуються традиції національного діалогу, партійних порозумінь", - сказав він.

При цьому він додав, що це не так легко для країни, в якій раніше була диктатура.

Ющенко також сказав, що вважає конструктивними процеси, які відбуваються між президентом і парламентом, президентом і прем’єром.

"Я хотів би, щоб Захід, Німеччина почули, побачили реалії нової структури системи влади в Україні, нові політичні відносини, і не перебільшували і не формували якусь трагедію, яка не відповідає реальним речам", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування