Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підписала заяву і попросила своїх депутатів прикрити роти

Понеділок, 12 березня 2007, 18:29

Лідери фракцій БЮТ і "Наша Україна" підписали заяву про спільні дії і вимоги до антикризової коаліції.

Про це журналістам повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова після спільного засідання опозиційних фракцій за участі президента.

"Фракції підписали спільну заяву про наміри. Це відбулося майже одностайно", - зазначила Ванникова і уточнила, що заяву підписували лідер БЮТ Юлія Тимошенко і лідер фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко.

На питання, чи підписував заяву президент Віктор Ющенко, прес-секретар зазначила: "Президент не підписував. Він був посередині".

Як відомо, перед підписанням на спільному засіданні фракцій лідер БЮТ Юлія Тимошенко оголосила пункти заяви про спільні дії.

Серед ключових позицій вона назвала визнання існування в країні кризи, яка виникла внаслідок конституційної реформи. Так, Тимошенко запропонувала вивести представників БЮТ і "Нашої України" з конституційної комісії, яку очолює перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Зокрема, вимогою опозиції є формування такої конституційної комісії поза межами парламенту.

Також лідер БЮТ відзначила необхідність захисту зовнішнього та внутрішнього політичного курсу країни.

При цьому вона зазначила, що президент відіграє провідну роль у формуванні зовнішньої політики, і тому, за її словами, найближчим часом має бути призначений міністр закордонних справ за поданням президента.

Тимошенко наголосила, що заяви віце-прем'єра Миколи Азарова щодо ЄЕП є загрозою національним інтересам України і запропонувала внести закон, який би денонсував створення єдиного наддержавного органу в рамках ЄЕП.

Також опозиція хоче винесення на всеукраїнський референдум питання про форму державного правління в Україні.

Лідер БЮТ заявила про необхідність "припинити наступ на українську мову і негайно зняти всі законопроекти щодо цього".

Ще однією ключовою позицією у заяві Тимошенко назвала припинення корупції в силових структурах. Вона наголосила на необхідності звільнення міністра внутрішніх справ Василя Цушка і генпрокурора Олександра Медведька.

Також лідер БЮТ зазначила про необхідність підписання прямих угод щодо закупівлі природного газу і заявила про готовність БЮТ підтримати законопроект "Нашої України" про заборону рейдерства.

Тимошенко знову закликала президента ветувати закони Верховної Ради, які не були підтримані опозиційними фракціями.

Крім того, серед вимог опозиції – негайне призначення голови СБУ і перепорядкування внутрішніх військ МВС президенту Ющенку.

Під час свого виступу лідер БЮТ зробила зауваження своїм депутатам, які перешіптувалися між собою.

"Шановні депутати, я нашу сторону прошу припинити гомін", - звернулася Тимошенко до лівої сторони зали, в якій були розміщені депутати від БЮТ. Після цього шум у залі припинився.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування