Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ хоче допитати Лужкова

Середа, 14 березня 2007, 12:52

Служба безпеки України називає заяви мера Москви Юрія Лужкова щодо статусу Криму такими, що суперечать статті 1 Конституції.

Про це повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

З її слів, ці заяви можуть розцінюватися як заклик ініціювати в Україні акції протесту проти НАТО й привести до масових заворушень.

"Заяви Лужкова як офіційного представника влади іншої країни з приводу схвалення дій щодо перешкоджання співробітництва України з євроатлантичними структурами, суперечать статті 1 Конституції України, якою визначено суверенне право України самостійно вирішувати свої внутрішні справи й можуть бути закликом до акцій протесту й у кінцевому етапі призвести до масових заворушень", - заявила Остапенко.

Вона також повідомила, що є необхідність допитати Лужкова.

Остапенко також припустила, що допит буде проводити СБУ разом із МЗС України.

Крім того, вона підкреслила, що Лужкову можуть загрожувати санкції від заборони в'їзду в Україну до адміністративної відповідальності.

Раніше Служба безпеки України й Міністерство закордонних справ мали намір вивчити загрозу для територіальної цілісності й безпеки України від висловлювань мера Москви (Росія) Юрія Лужкова.

Міністерство закордонних справ засудило висловлювання Лужкова щодо статусу Криму.

21 лютого в Севастополі Лужков привселюдно поставив під сумнів статус Кримського півострова у складі України, закликав українських громадян брати участь у масових акціях, які мають політичний характер, а це є прямим втручанням у внутрішні справи іноземної держави.

Українська сторона розцінює те, що відбулося в Севастополі, як крок, спрямований на нагнітання напруги в суспільстві, підривання добросусідських відносин і стратегічного партнерства між Україною й Росією.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування