Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харківський губернатор лякає кров’ю на мітингах Луценка

П'ятниця, 16 березня 2007, 10:37

Голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков заявляє про можливість провокацій під час акцій протесту "Народної Самооборони" у Харкові.

"Я бачу, що сьогодні на майдані є провокація. Я бачу, що у спалаху гніву один дасть другому по голові, і може пролитися кров. Я цього не хочу. Але, з іншого боку, як громадянин, я не можу змиритися з тим, що відбувається", - сказав Аваков, повідомляє УНІАН.

Він також запевнив, що спробує попередити "чергове побоїще".

На думку Авакова, заборона встановлення сцени для виступу Юрія Луценка на площі Свободи у Харкові є "наступом на демократію".

"Сьогодні на майдані Свободи у Харкові відбувається реставрація справді фашистських принципів", - заявив він.

"На цьому майдані у 2004 році з одного боку була сцена, на якій виступав Олександр Мороз, на другому боці - сцена, де виступав Євген Кушнарьов, з третього – розміщувалася сцена, на якій стояли "помаранчеві". Тут було три наметових містечка. Тут ніколи не було обмежень свободи висловлювань. А сьогодні ми бачимо абсолютно безпрецедентний крок, коли нова міська влада, новий міський фюрер намагаються утвердити новий порядок!", - обурився Аваков.

Він також зазначив, що це є нехтуванням фундаментальних конституційних прав і демократичних принципів.

"Це приводить країну до фашизму і диктатури. З цим не можна погоджуватися", - сказав Аваков.

Як відомо, раніше Дзержинський райсуд Харкова заборонив "Народній самообороні" проводити мітинг 16 березня на майдані Свободи у Харкові.

Протягом дня у четвер на площі тривало гостре протистояння між представниками влади, судовими виконавцями та організаторами мітингу, у якому брали участь керівники міста, велика група депутатів від фракції Партії регіонів, що прибула до Харкова літаком з Києва, та депутати від фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук і Давид Жванія.

У п’ятницю лідер Харківської обласної організації “Наша Україна” Ярослав Ющенко повідомив, що міська влада дозволила провести мітинг громадянського руху “Народна самооборона” на площі Рози Люксембург.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування