Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США зарахували Україну в співробітники по ПРО

П'ятниця, 2 березня 2007, 09:40

Держдепартамент США назвав Україну в списку країн, з якими адміністрація президента Сполучених Штатів Джорджа Буша взаємодіє у протиракетній обороні.

Про це йдеться у доповіді, представленій заступником держсекретаря США з міжнародної безпеки і нерозповсюдження Джоном Рудом в Лондоні, повідомляє "Дело".

"У даний час вживається широкий спектр пов'язаних з ПРО зусиль із закордонними урядами та іноземною промисловістю", - йдеться у доповіді.

"Сьогодні понад 15 країн, включаючи майже 10 тільки серед країн-членів НАТО, беруть участь у тих або інших зусиллях по ПРО, розміщуючи на своїй території ключові об'єкти або активи, або активно обговорюючи таку можливість, здійснюючи дослідницько-конструкторські розробки, підписуючи угоди про співробітництво із США або підтримуючи такий потенціал", - повідомив Руд.

За його словами, список таких країн, які співпрацюють з Вашингтоном щодо ПРО, включає "Великобританію, Австралію, Данію, Францію, Німеччину, Італію, Ізраїль, Індію, Японію, Нідерланди, Тайвань, Україну, Польщу і Чехію".

При цьому заступник держсекретаря США не вказав, у чому саме полягає співробітництво США й України по ПРО.

У той же час, у своїй доповіді Руд розкритикував позицію Росії, яка виступає проти планів США розгорнути елементи ПРО в Європі поблизу російських кордонів, і звинуватив Москву у здійсненні власних програм у сфері ПРО.

"Росія явно вірить у цінність ПРО, оскільки вона продовжує зберігати систему протиракетної оборони навколо свого головного населеного пункту - Москви і розробила також оборону від ракет меншого радіуса дії", - йдеться у доповіді американського дипломата.

"Росія в даний час підтримує систему ПРО з оснащеними ядерними боєголовками ракетами-перехоплювачами, здатними діяти як у межах атмосфери, так поза атмосферою для захисту району навколо Москви", - підкреслив він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування