Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" заявляє, що Янукович повернув політичні репресії

Вівторок, 20 березня 2007, 09:23

"Наша Україна" заявляє про повернення в Україні політичних репресій.

Про це з трибуни парламенту заявив лідер фракції В’ячеслав Кириленко, коментуючи те, що Генпрокуратура зранку проводить обшук у квартирі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"В Україні як і протягом всього 2004 року повернулися репресії. 3 6:30 ранку на квартирі одного з організаторів помаранчевої революції відбувається обшук", - заявив Кириленко.

Він наголосив, що ні адвокати, ні преса не мають доступу до Луценка.

"Генпрокуратура і силові структури знову стали на шлях не боротьби зі злочинністю, а на шлях політичної розправи", - додав він.

Кириленко підкреслив, що дії, "які зараз інспіруються силовими структурами, за вказівкою уряду Януковича вкотре переконують, що правляча коаліція і уряд Януковича не зробив жодних висновків з подій жовтня, листопада, грудня 2004 року".

"У хід проти політопонентів знову підуть репресії силових структур, залякування, погрози і шантаж. Це повторення практики, яка призвела до великої народної революції у 2004 році", - наголосив він

"Усі ті люди, які сумнівалися, що на Україну насувається антидемократичний реванш, тепер не мають жодних сумнівів, що це є справжнє завдання уряду Януковича і правлячої коаліції", - заявив Кириленко.

Він наголосив, що політичні переслідування не є завданням Генпрокуратури.

"Бо теперішній зміст діяльності Генпрокуратури – це закриття резонансних справ, які стосуються Щербаня, Бакая. Тепер всі ці справи закриті, разом з цим, розпочаті переслідування проти тих, хто хотів би забезпечити незворотність демократичних процесів в Україні", - наголосив Кириленко.

Він нагадав, що раніше нинішній міністр Цушко оголосив про те, що "тепер дільничні будуть займатися не боротьбою із злочинністю, а віддадуть весь свій час попередженню громадян, які збираються взяти участь у заходах протесту весни цього року".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...