Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не побачить Путіна через Огризка?

Середа, 21 березня 2007, 08:36

Візит президента Віктора Ющенка в Росію, запланований на 21-22 березня, скасовано з ініціативи російської сторони у зв'язку з пропозиціями Ющенка по кандидатурах на посаду міністра закордонних справ.

Про це в середу повідомляє "Комерсант-Україна".

Джерело видання у керівництві Росії повідомило, що візит дійсно був погоджений, але "в останні дні відбулося кілька подій, які змусили Кремль змінити свої плани".

Зокрема, серед причин перенесення візиту називається внутрішньополітична ситуація в Україні і суперечки з приводу кандидатури міністра закордонних справ.

У Кремлі нібито сподівалися, що Ющенко "здасться перед натиском антикризової коаліції" і відкликає кандидатуру Володимира Огризка, до якого в Москві "ставляться насторожено, вважаючи його антиросійськи налаштованим політиком", - повідомляє видання.

"У ході однієї з робочих консультацій пан Огризко демонстративно вимагав надати йому перекладача з російської мови на українську, хоча російською володіє досконало", - повідомило джерело "Комерсанта" у російському МЗС.

Однак Ющенко запропонував на посаду голови зовнішньополітичного відомства першого заступника голови секретаріату президента Арсенія Яценюка і "побажання Росії виявилося невиконаним", відзначає видання.

Крім того, як повідомляється, візиту перешкодили й останні заяви Ющенка з приводу зовнішньополітичного курсу Києва, зокрема, про підтримку планів США щодо розміщення елементів системи ПРО в Чехії і Польщі, та ролі НАТО у зовнішній політиці Києва.

"Начебто Росії у зовнішній політиці України немає зовсім. Коли ми попросили Віктора Андрійовича внести ясність на цей рахунок, у відповідь одержали запевняння типу "Ви ж знаєте, як я вас поважаю!", - відзначило джерело.

Крім того, за версією джерела "Комерсанта", у російської сторони були претензії до необов'язковості Ющенка. Нібито кілька днів тому президент України попросив організувати йому телефонну розмову з президентом Росії.

"У Кремлі погодилися, домовилися за часом, а за півгодини до розмови подзвонили з адміністрації пана Ющенка і сказали, що Віктор Андрійович, на жаль, зайнятий і не зможе переговорити з Володимиром Володимировичем", - повідомив співрозмовник видання.

Як відомо, на 21-22 березня у Москві була запланована зустріч президентів Росії й України за участі Огризка.

У вівторок прес-служба Ющенко повідомила, що візит президента в Москву переноситься у зв'язку з трагедією в Кемеровській області Росії і з ініціативи самого Ющенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:56
Сили РФ роблять висновки, але ГУР вигадує нові способи уразити російські судна
11:47
Корупція в США та путінська Росія. Оголосили переможців Пулітцерівської премії-2024
11:33
Ринку праці бракує рук, середня зарплата не росте: хто потрібен і скільки платять
11:33
Угорщина побачила "позитивні ознаки" у переговорах з Україною щодо прав меншин
11:32
"Правильно було б не відвідувати": Боррель дав пораду державам ЄС щодо "інавгурації" Путіна
11:30
футболЯрмоленко не планує завершувати кар’єру після Євро-2024
11:21
"Автомагістраль-Південь" завершила будівництво магістрального до Кривого Рогу
11:16
Які документи потрібні для проходження медико-соціальної експертизи? Уряд визначив перелік
11:15
Перший запуск пілотованого корабля Starliner від Boeing відклали через проблеми з носієм
11:14
фотоПісля зниження води Тиса відкриває страшні знахідки: за добу виявили трьох потопельців
Усі новини...
Реклама: