Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюка завалили вітальними телеграмами

Четвер, 22 березня 2007, 09:34

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров привітав Арсенія Яценюка зі вступом на посаду глави МЗС України.

Він висловив надію, що між зовнішньополітичними відомствами двох країн буде продовжений "відвертий і зацікавлений діалог з усього комплексу двосторонніх і міжнародних відносин, стратегічного партнерства, плідної взаємодії на просторі СНД, у Європі й у світі в цілому".

"Користуючись нагодою, бажаю вам успіхів у вашій відповідальній державній діяльності", - сказано у вітальній телеграмі Лаврова.

Водночас, екс-посол Німеччини в Україні, радник Ющенка, Дітмар Штюдеманн сподівається, що з приходом Яценюка на посаду голови МЗС, Україна виступатиме у зовнішній політиці консолідовано.

"Україна мусить розмовляти однією мовою. Це стосується зовнішньої політики в цілому, але насамперед європейської перспективи України, європейської і трансатлантичної співпраці", - цитує його "Німецька хвиля".

На думку Штюдеманна, затвердження міністра закордонних справ засвідчило, що українські парламентарі збагнули безперспективність політики конфронтації.

Екс-посол вважає, що широка підтримка Яценюка у Верховній Раді є "непоганою передумовою для початку роботи".

Як відомо, свої привітання Яценюку висловили спікер Комісара ЄС з зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер, віце-президент Європейського Парламенту Марек Сівец і верховний представник ЄС Хав'єр Солана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...