Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" хочуть відрізати Ющенку всі шляхи до "Нашої України"

Понеділок, 26 березня 2007, 10:57

Член фракції Партії регіонів Василь Кисельов пропонує заборонити президенту бути членом політичної партії, входити до складу її керівного органу або на громадських засадах представляти інтереси політичної партії.

Така норма передбачена в законопроекті про внесення змін до закону "Про політичні партії в Україні" (щодо обмежень у діяльності політичних партій), який зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє УНІАН.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що виконання президентом обов'язків почесного голови партії (блоку партій), призводить до порушення ним Конституції та присяги народу, що була складена на урочистому засіданні Верховної Ради.

У записці зазначається, що статтею 103 Конституції встановлено, що президент обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років.

Таким чином, український народ, обираючи президента, здійснює владу безпосередньо, передає йому частину своїх повноважень, а також зобов'язує президента діяти в своїх інтересах.

З метою закріплення окремого статусу глави держави, Конституцією встановлено, що "президент не може мати іншого представницького мандата, обіймати посаду в органах державної влади або в об'єднаннях громадян".

Також президент не може "займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю чи входити до складу керівного органу або наглядової ради підприємства, що має на меті одержання прибутку".

Тому, наголошується у записці, обмеження, встановлені Конституцією для особи, яка обіймає посаду президента, спрямовані на забезпечення дотримання нею прав і свобод людини і громадянина.

Це в свою чергу обумовлює додержання президентом базового принципу гарантій таких прав, встановлених у Конституції, за яким не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними та іншими ознаками.

Як відомо, 22 березня член ради партії "Народний союз "Наша Україна" Юрій Єхануров заявив, що на посаду голови партії основними претендентами є нинішній голова ради НСНУ, керівник секретаріату президента Віктор Балога, голова фракції "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко та президент Віктор Ющенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: