Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова запрошує Ющенка і Тимошенко за "не витесаний стіл"

Понеділок, 26 березня 2007, 13:58

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова закликає президента Віктора Ющенка та лідера БЮТ Юлію Тимошенко до спільного діалогу.

Про це йдеться у зверненні Богатирьової до президента та об'єднаної опозиції, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Останні заяви Тимошенко... засвідчують відмову опозиції від діалогу як способу організації демократичних процесів і переходу до сценарію руйнування суспільної стабільності, громадянської непокори і революційного тиску на органи держвлади, найперше на президента і Конституційний Суд", - зауважує Богатирьова.

"Особливо турбує зацікавлена участь у цьому процесі президента, який своєю публічною позицією в останній час демонструє практично повну підтримку популістських і небезпечних для відродженого суспільного діалогу дій політичної меншості, яка вимагає реваншу", - додає депутат.

Богатирьова наголошує, що "президент, як гарант основних цінностей національної незалежності і дотримання Конституції, не може діяти від імені опозиції та в інтересах тільки меншості".

"Породжений конфлікт за участю президента надзвичайно важко, як показує наш досвід, буде розв'язати. Він може призвести лише до глибокої кризи і втрат нації. Особливо, якщо мова йде про міцність і непорушність конституційного ладу", - зауважує депутат.

У зв'язку з цим особливу тривогу викликає "інформація про посилення політичного тиску на суддів Конституційного Суду, в тому числі і з використанням легітимних можливостей президента".

"Це може бути розцінено, зважаючи на абсолютну незалежність Конституційного Суду від будь-яких позицій глави держави чи іншої політичної влади, як неприхований вплив на правосвідомість і професійну сумлінність суддів, які зобов'язані забезпечувати верховенство Конституції", - зауважує Богатирьова.

"Я знову звертаюсь до президента Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко працювати над національним діалогом за нашим, на жаль, ще "не витесаним столом" для національного інтересу", - заявляє депутат.

Вона закликає "до часу, передбаченим Конституцією заховати бойові сокирки і повитягувати всі каменюки з-за пазухи сорочок від модних кутюр'є".

"Влада - це тільки мить і чужий солодкий сон. А наша політична історія - скрижалі вічності, куди вписуються всі благі справи в інтересах всієї нації. Над ними і бажає працювати парламентсько-урядова коаліція спільно із президентом, і політичною меншістю", - зазначає депутат.

"Тиск на Конституційний Суд, якщо він і буде зініційований, може тільки знищити наші ефективні, але ще слабкі загальнонаціональні здобутки, примусити політичну більшість до відповідальних кроків на захист конституційного ладу, прав і свобод громадянина", - додає вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...