Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим "подарував" Лужкову 4 санаторії, які коштують мільйони

Середа, 28 березня 2007, 12:34

Уряд Криму визнав право Росії на низку санаторіїв на Чорноморському узбережжі.

Йдеться про здравниці "Меласс", "Першотравневий", "Понизовка" і дитячий санаторій ім. Шевченка, повідомляє "Дело".

Ринкова вартість цих об'єктів, за приблизними оцінками аналітиків, перевищує 750 млн. грн.

Начальник Головного управління зовнішніх зв'язків Ради міністрів Криму Ігор Прімишев стверджує, що зазначені санаторії завжди були власністю Москви, тому дане рішення "лише юридично закріпить і так відомий факт".

При цьому він визнає, що остаточне рішення про передачу здравниць буде приймати Кабінет міністрів України. Пропозиція про це кримська влада вже направила в Київ.

Прімишев пояснює, що в переданих Росії санаторіях в основному відпочивають москвичі за профспілковими путівками, тому фінансування установ здійснюється московською мерією.

У дитячому санаторії ім. Шевченка підтвердили, що "гроші з московської мерії перераховуються на рахунок санаторію в рублях, на Міжбанку міняються в гривні, і за рахунок цих коштів платяться податки і зарплати".

"Керівництво нашого й іншого санаторіїв давно чекає юридичного вирішення даного питання на користь Москви", - заявили в приймальні директора санаторію ім. Шевченка.

У той же час, влада Москви рішення кримського парламенту коментує неохоче.

"Жодних офіційних документів про те, що санаторії були передані у власність України, ми не одержували, як і повідомлень про те, що уряд Криму прийняв зворотне рішення", - відзначив прес-секретар Департаменту міжнародних зв'язків мерії Москви Олександр Погорєлов.

Як відомо, суперечка про те, у власності якої держави знаходяться санаторії, почалася ще в 1995 році. Тоді прокуратура Криму порушила справу про незаконність передачі цих об'єктів місцевою владою у власність Департаменту майна Москви.

Згодом, Рада міністрів Криму вирішила цю суперечку на користь України, однак через 12 років кримські чиновники підготували документ, за яким санаторії значаться як "об'єкти, що були помилково передані Україні".

У лютому мер Москви Юрій Лужков відвідав Крим і в ході візиту, серед інших, обговорювалося питання статусу вищевказаних санаторіїв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: