Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойка вже почали відмивати від "РосУкрЕнерго"

Середа, 28 березня 2007, 18:12

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко не бачить необхідності входження в капітал "РосУкрЕнерго" у процесі планованого збільшення її статутного фонду, тому що нинішні відносини з компанією влаштовують Київ.

Про це він сказав на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щодо частки співвласності в "РосУкрЕнерго" нас, насамперед, цікавить, щоб у нас було гарантоване постачання газу в обсягах 55 млрд. куб. м на кордоні України і ціна нижче, ніж у наших сусідів, щоб мати забезпечений адаптаційний період для нашої економіки", - заявив Бойко.

"Поки ці питання вирішуються вчасно і з урахуванням наших національних інтересів, частка співзасновників і їхня корпоративна участь нас не цікавлять", - додав міністр.

У середу газета "Дело" повідомила, що в цей день на засіданні ради директорів ВАТ "Газпром" планується розглянути питання діяльності "РосУкрЕнерго", зокрема, буде обговорюватися питання збільшення статутного капіталу компанії в 72 рази - до 5 млн. дол.

На думку політолога Андрія Єрмолаєва, спроба дискредитувати "РосУкрЕнерго" спрямована на підрив економічної стабільності в країні.

Він також вважає, що відмова від існуючої схеми постачань природного газу за участю "РосУкрЕнерго" спричинить зростання ціни на енергоносії, що негативно відіб'ється на вартості активів гірничо-металургійного комплексу і хімічної промисловості України.

Такий сценарій, вважає Єрмолаєв, вигідний окремим фінансово-промисловим групам, які і намагаються дискредитувати компанію.

Експерт також вважає, що "викиди" у ЗМІ інформації про ймовірний зв'язок нинішнього міністра Бойка з "РосУкрЕнерго" - ніщо інше, як спроба залучити більше уваги громадськості до цієї теми.

"Глава Мінпаливенерго завжди виступав за вибудовування взаємовигідних, стабільних і прогнозованих відносин між Україною і Росією, тому саме його і намагаються пов'язати з цією компанією", вважає Єрмолаєв.

Раніше в низці ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що міністерство юстиції США завершило розслідування зі встановлення осіб, причетних до діяльності "РосУкрЕнерго".

Публікації містили інформацію про причетність до компанії Бойка і підприємця Семена Могилевича з посиланням на джерела, близькі до розслідування.

ЗМІ також повідомляли, що влада Великобританії має намір провести власне розслідування щодо "РосУкрЕнерго".

Сам міністр назвав публікації про його зв'язок з "РосУкрЕнерго" "суцільною провокацією".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування