Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів полякам, що коаліція не вміє говорити

Середа, 7 березня 2007, 19:28

Президент Віктор Ющенко вважає, що для проведення дострокових парламентських виборів в Україні немає юридичних підстав.

Про це він сказав в інтерв’ю польському виданню "Дзеннік", опублікованому в середу.

"На мою думку, дострокові вибори нічого б не змінили. Розклад сил у новому парламенті був би дуже схожий. Крім того, поки що немає жодних юридичних підстав оголошувати дострокові вибори. Конституції порушувати не можна", - наголосив Ющенко.

Коментуючи ситуацію після введення в дію політреформи, він зазначив, що роль президента зменшено, змінилися стосунки між главою держави і прем’єр-міністром та Кабінетом міністрів.

"Однак, найгірше, що повноваження сформульовані нечітко, немає вирішальних законів. На цьому тлі зараз відбуваються зловживання. Правляча коаліція приймає незгодні з законом рішення і, що ще гірше, має проблеми з веденням діалогу. У результаті ми маємо в Україні два протилежні осередки влади, які не можуть між собою порозумітися", - сказав президент.

За словами Ющенка, ситуація двовладдя і невизначеного зовнішньополітичного курсу "є небезпечною передовсім для самої влади".

"Лише безвідповідальна людина робить щось інше, а декларує щось інше. Люди швидко це помічають і такий політик втрачає суспільну довіру. Для мене особисто найважливішою є зміна відношення нашого суспільства. Я не повинен переконувати Януковича. Я повинен переконувати народ", - підкреслив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування