Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські мільярдери виросли вдвічі

П'ятниця, 9 березня 2007, 12:50

До щорічного рейтингу найбагатших людей світу американського журналу Форбс потрапили сім українських мільярдерів.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, список українських мільярдерів за один рік виріс більш ніж удвічі, так само як і статки найбагатшого українця Рината Ахметова.

У березні минулого року вони оцінювалися в 1.7 мільярдів доларів, проте вже за рік – у 4 мільярди. У списку світових мільярдерів Ахметов посів 214-те місце.

На другому місці найбагатших українців у списку "Форбс" бізнесмен Віктор Пінчук, який за рік також збільшив свої статки більш ніж удвічі – до 2,8 мільярдів доларів.

На третьому місці у "Форбс" зі статками 2 мільярди доларів дебютував секретар РНБО і співвласник Індустріального союзу Донбасу Віталій Гайдук, четверте з такими ж статками дісталося його партнерові по ІСД Сергію Таруті.

Іншими новоявленими фігурантами списку "Форбс" стали власники групи Приват Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов – їм статки видання оцінило в 1,2 мільярди доларів.

Наймолодшим та "найбіднішим" українським мільярдером став депутат від БЮТ, власник фінансово-промислової групи "Фінанси та кредит" 33-річний Костянтин Жеваго, дебют якого "Форбс" оцінив у мільярд доларів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування