Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович знову кличе Ющенка за стіл і лякає громадським конфліктом

Вівторок, 10 квітня 2007, 10:59

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що рішення президента Віктора Ющенка про розпуск парламенту може призвести до дуже серйозних наслідків, навіть до громадянського протистояння.

Про це Янукович написав у статті до польської газети "Rzeczpospolita", переклад якої наводить прес-служба Партії регіонів.

Прем’єр вкотре наголосив, що на час видання президентом указу про розпуск парламенту в Україні не було жодної з підстав.

Реклама:

"Таким чином, йдеться про порушення Конституції. Саме це і зумовлює всю серйозність ситуації", - пише він.

"На відміну від монархій XIX століття та більшості президентських чи парламентських республік XX, глава нашої держави не може на свій розсуд розпускати український парламент – Верховну Раду, навіть якщо його про це просить його власна політична сила, яка сьогодні перебуває в опозиції", - переконаний Янукович.

Водночас, на його переконання, вихід із ситуації "має полягати виключно у правовій площині з чітким дотриманням принципів демократії".

ВІДЕО ДНЯ

"Сьогодні ми всі маємо очікувати саме на вердикт Конституційного Суду", - пише він.

Янукович також зазначив, що у будь-якому разі вибори не можуть відбутися 27 травня, як цього вимагає президент.

"Якщо, звичайно, йдеться про чесні та демократичні вибори – слід вирішити дуже багато технічних питань, сформувати виборчі комісії. Зараз поки що є час для переговорів і домовленостей", - йдеться у статті.

Янукович вкотре закликав Ющенка "відкинути мову ультиматумів і повернутися за стіл переговорів".

"Зі свого боку, як прем'єр-міністр, я буду здійснювати ті довгоочікувані і вкрай необхідні структурні реформи, яких так потребує Україна, використаю всі надані мені Конституцією і законами України важелі для покращення життя людей, виконання обов'язків України перед міжнародною спільнотою, дотримання закону, демократії і порядку", - сказано у статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування