Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії викрили вигоду Ющенка від Ради

Вівторок, 10 квітня 2007, 16:30

Глава Фонду ефективної політики (ФЕП) Гліб Павловський вважає, що президент України навряд чи наважиться відкликати шість суддів Конституційного Суду.

В інтерв'ю "Інтерфаксу" Павловський висловив думку, що це виведе процес у країні за рамки правового поля, що буде грати на руку противникам Віктора Ющенка.

"Я думаю, він на це не піде. Це буде на руку таборові Януковича. У цьому випадку Ющенко цілком виведе процес за межі конституційного поля, а справитися з кризою силовим шляхом він, цілком очевидно, не зможе, тому що це (звільнення суддів КС) приведе до росту нелояльності в силових структурах стосовно президента", - вважає Павловський.

У той же час, підкреслив політолог, говорячи про кризу в Україні, треба постійно враховувати такий фактор, як наявність у країні мало передбачуваного сильного тіньового гравця в особі секретаріату президента.

За його словами, це "дуже тверді, абсолютно неідеологізовані технократи, у яких є стратегія, відмінна і від Тимошенко, і від Януковича".

На думку політолога, сценарій цієї групи може включати вихід процесу в силове поле, "оскільки вони не так стурбовані репутацією президента, як стурбовані пошуками спадкоємця, який не мав би ні прізвище Янукович, ні прізвище Тимошенко".

У той же час, російський політолог Станіслав Бєлковський вважає, що Ющенко, можливо, зацікавлений у тому, щоб Конституційний суд прийняв негативне рішення щодо його указу про розпуск парламенту.

На прес-конференції у вівторок у Києві він висловив упевненість, що Ющенко не зацікавлений у тому, щоб стати "політичним заручником Юлії Тимошенко", яким, на його думку, обов’язково стане після проведення дострокових виборів у травні цього року.

На думку політолога, найкращим виходом з політичної кризи є початок переговорів, розробка і прийняття нової Конституції президентом, разом із представниками коаліції, а через 3-6 місяців після цього - проведення парламентських виборів, ще через півроку - президентських виборів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування