Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" набрехали про війська, а Ющенко згадав п'яного Білоконя

Четвер, 12 квітня 2007, 15:02

Президент Віктор Ющенко заявляє, що силового вирішення ситуації, що склалася в Україні, не буде.

Про це він заявив на щоквартальній прес-конференції в Українському домі, відповідаючи на питання про останні заяви депутатів від коаліції про готовність військ штурмувати уряд та парламент.

"Це виключна брехня. Ніякої зміни режиму стану у військах не вводилось, не введено і не буде введено. Армія поза політикою", - заявив він.

"Ніякого силового варіанту в Україні не буде. Хай заспокояться ті, хто говорить про ці речі. Це їхні емоції", - зазначив Ющенко.

Він також повідомив, що дав дозвіл Міноборони на інспектування частини Збройних Сил "групами депутатів, які свої емоції не можуть утримати".

"Я готовий запропонувати це саме зробити журналістам, якщо є ваша воля тримати моніторинг в межах допустимих норм режиму секретності. Давайте ми це зробимо", - сказав він.

Відповідаючи на питання про можливість силового варіанту, Ющенко сказав:

"Я хочу жирними буквами написати: силового варіанту в Україні не буде. Я не той президент, щоб дати наказ цим хлопцям (правоохоронцям і військовим), щоб вони виступили проти своєї нації".

Він вкотре повідомив, що під час його зустрічей із силовиками він закликає їх не втручатися у політичні процеси, а забезпечувати правопорядок.

"Коли з незрозумілих причин в уряд було завезено 300 хлопців з "Беркуту", я одразу спитав: "Кому там страшно, кого треба захищати"? Подивіться на Банкову, на цій вулиці не буде стояти жодної людини зі зброєю! Я дав вказівку міністру внутрішніх справ вивезти з Києва всіх людей зі зброєю. Підкреслив, що якщо на вулиці буде стояти озброєна людина, ви повинні нести персональну відповідальність", - сказав президент.

"Я виходжу з цих нарад з розумінням того, що люди розуміють, що вони вже живуть не в країні 2000 року, коли п’яний міністр внутрішніх справ боявся розписки дати підрозділам, в тому числі і внутрішнім військам, а це люди, які усвідомлюють, що на їхніх плечах лежить відповідальність за застосування чи не застосування сили", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування