Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу набридли ультиматуми Ющенка. 27 травня не буде

П'ятниця, 13 квітня 2007, 08:15

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає, що дострокові вибори у Верховну Раду за будь-яких умов не можуть відбутися 27 травня, як того вимагає президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Якщо, звичайно, йдеться про чесні й демократичні вибори – слід вирішити дуже багато технічних питань, сформувати виборчі комісії", - відзначив Янукович.

"Зараз поки є час для переговорів і домовленостей. І я неодноразово закликав і закликаю зараз президента Ющенко відмовитися від мови ультиматумів і повернутися за стіл переговорів", - додав він.

При цьому Янукович наголосив, що Ющенко, підписуючи указ, "не провів жодної консультації ні з урядом, ні з Конституційним Судом на предмет: чи має він право розпускати парламент за якихось причин, крім трьох, обумовлених у статті 90 Конституції".

"Цього не відбулося", - сказав прем'єр, додавши, що "вирішальним моментом у розв’язанні цієї проблеми" повинен стати вердикт Конституційного Суду.

"І я відповідально заявляю, що мій уряд, парламентська коаліція і я особисто приймемо будь-яке рішення Конституційного Суду. Цього ж ми очікуємо і від всіх учасників політичного процесу в Україні", - заявив Янукович.

Водночас, Янукович зазначив, що "Конституційний Суд у даному випадку – дійсно кінцева інстанція, висновок якої... має бути обов'язковим для усіх без винятку політиків і владних інститутів".

"Довіряти йому необхідно, якщо ми хочемо зберегти Україну як правову державу, а не якусь територію, де закони пише вулиця", - наголосив він.

Зі свого боку, зазначив прем'єр, "і судді Конституційного суду повинні відчувати всю повноту покладеної на них відповідальності, не піддаватися ніякому тиску і ухвалити рішення, яке б цілком відповідало нормам Основного закону".

За словами Януковича, коаліція не проти дострокових виборів як таких, але "проти незаконно призначених виборів".

"Я вважаю, що глава нашої держави не може на свій розсуд розпускати український парламент – Верховну Раду, навіть якщо про це просить його власна політична сила, що сьогодні знаходиться в опозиції", - підкреслив він.

"Якщо для врегулювання штучно створеного конфлікту немає інших засобів, то ми за проведення одночасно дострокових виборів і президента, і парламенту", - також зазначив прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...