Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче, щоб Медведько переобирався разом з Ющенком, а не на "Верховному східняку"

П'ятниця, 13 квітня 2007, 13:29

Лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко наголошує на необхідності створення конституційної асамблеї для створення нової редакції Конституції.

"Ми пропонуємо не просто штопати і латати нашу багатостраждальну Конституцію, ми хочемо запропонувати суспільству перезаснувати державу і її ключовий документ, договір між суспільством і владою про нову Україну", - сказав Луценко на з’їзді партії "Вперед, Україно" у п’ятницю.

На його переконання, конституційна асамблея має складатися з людей, які на 10 років добровільно відмовляться обіймати державні посади, "які напишуть Конституцію не під себе, а під Україну".

У цій Конституції, на переконання Луценка, зокрема, має бути передбачено, що президент "не має повноважень призначати жодного міністра, але має право розпуску парламенту або обласної ради у разі політичної або економічної кризи".

"Це його право – звірятися з джерелом влади - народом", - додав він.

На думку Луценка, президент повинен мати право призначати генпрокурора або пропонувати його кандидатуру разом з собою на президентських виборах.

"Бо я впевнений, що обрання генпрокурора на Верховному східняку майбутніх клієнтів ГПУ є неефективним", - сказав він.

Луценко також висловив впевненість, що за новою Конституцією парламентська більшість має формуватися виключно на основі депутатських фракцій і жоден інший депутат не повинен мати права потрапити до її лав.

"Ми от з Давидом Важаєвичем (Жванією) домовилися, що не будемо купувати депутатів від Ахметова, щоб Ющенко не мав можливості розпустити і наш парламент", - сказав він.

Крім того, на думку Луценка, недоторканність народних депутатів має розповсюджуватися лише на їхню політичну діяльність, як це заведено в усіх європейських країнах.

Він також пропонує знизити віковий ценз для громадян до 16 років.

"Я впевнений, що 16-річні виборці радикально змінять обличчя України і викинуть на сміття позавчорашній мотлох", - сказав Луценко.

Він також виступив за формування відкритих виборчих списків, "бо досить вже великих вождів, які притягують в мішках чорних багатих котів, про яких всі дізнаються тільки тоді, коли вони переходять в інші фракції".

Зі свого боку він запевнив, що "Народна Самооборона" не боїться показати свої списки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування