Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Януковича "нормальна практика", що Дума пхає носа в Україну

П'ятниця, 13 квітня 2007, 21:00

Прем'єр-міністр Віктор Янукович називає "нормальною практикою" заяву Державної Думи Росії з приводу ситуації в Україні.

Про це прем'єр заявив в інтерв'ю польським ЗМІ, повідомляє прес-служба уряду.

На запитання, як він ставиться до того, що російська Дума дає пряму оцінку указам президента України, Янукович відповів:

"Це нормальна практика, це Дума, це політики, це депутати. Якщо вони висловлюють свою точку зору на політичному рівні, до цього треба ставитися спокійно. Депутати всіх країн – це політики, коли вони висловлюють точку зору, вони висловлюють власну політичну точку зору".

Водночас прем'єр знову підкреслив, що українська влада не має розбіжностей щодо зовнішньої політики країни.

"Коли чіпляють на українську владу ярлики - прозахідний чи просхідний, це не йде на користь Україні", - зазначив він.

"Ми маємо 100-відсоткові узгодження щодо питань європейської інтеграції. Ми готуємо спільно зараз всі документи, що стосуються підготовки нової угоди на наступні 10 років з Європейським Союзом. Тому ми однодумці", - додав Янукович.

Що стосується питання євроатлантичної інтеграції, то тут, за словами прем’єра, у них різні підходи.

"І в чому ми не згодні? Ми не згодні в тому, що весь час лунає риторика вступу України до НАТО. І крім дратування суспільства, це нічого не викликає. Внаслідок такої риторики ми маємо тільки негативний результат і підтримка суспільства вступу України до НАТО зараз дуже низька, вона не перевищує 20%", - зауважив Янукович.

"Тому я вважаю, що нам зараз це питання треба зняти з порядку денного. Зараз мова може йти про розширення співробітництва з НАТО, поглиблення співробітництва, про реформи, які треба починати, а НАТО – це не тільки воєнна реформа, хоча у нас відбувається і воєнна реформа", - додав прем’єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування