Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не дасть розмалювати Севастополь в російські кольори

Субота, 14 квітня 2007, 13:14

Українська сторона виступає за обмеження використання російської державної символіки Чорноморським флотом РФ.

Про це повідомив перший заступник міністра закордонних справ, голова української частини підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України українсько-російської міждержавної комісії Володимир Огризко в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Ми розуміємо, діяльність Чорноморського флоту РФ, що базується на території України, пов’язана з використанням державної символіки. Але має бути почуття міри. Мені здається, в жодному місті Російської Федерації немає стільки російських триколорів, скільки в Севастополі", - заявив Огризко.

"Зловживання використанням державної символіки однієї держави на території іншої є нічим іншим, як неповагою до суверенітету останньої", - підкреслив він.

За словами Огризка, "питання російської державної символіки в місцях дислокації Чорноморського флоту — це виключно питання міри, а не використання чи невикористання прапора як такого".

"На нашу думку, слід обмежити використання державної символіки Росії в Севастополі певною кількістю об’єктів флоту — тоді це виглядатиме нормально, а не так, як нині, — завуальоване нав’язування певних символів", - зазначив заступник міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування