Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун продав, що Медведько перейшов на сторону Ющенка

Понеділок, 16 квітня 2007, 08:51

Колишній генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що чинний генпрокурор Олександр Медведько зобов'язаний був запобігти появі указу президента про розпуск Верховної Ради.

"Глава держави не міг підписати цей документ, не порадившись із прокурором", - заявив він в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"Зараз можна з упевненістю говорити, що Медведько перейшов на бік Ющенка. Таким чином, у підпорядкуванні президента опинилися практично всі силові структури", - зазначив Піскун.

При цьому екс-генпрокурор спростовує заяви лідерів коаліції про те, що указ про розпуск парламенту з'явився внаслідок хвороби Віктора Ющенка після отруєння.

"Багато хто розуміє: з президентським указом щось не те. Але це розуміння не дає нам права міркувати про здоров'я Ющенка", - сказав Піскун, відзначивши, що він особисто займався цим розслідуванням, двічі літав із президентом у Швейцарію при обстеженні.

"Ми не знаємо, коли отрута потрапила в організм Віктора Андрійовича. У день отруєння в Ющенка було багато зустрічей, йшла президентська виборча кампанія. І не можна бути певним, що отруту підсипали саме на дачі заступника голови СБУ Володимира Сацюка", - додав він.

Говорячи про те, чи міг хтось, зокрема голова секретаріату президента Віктор Балога, вплинути на рішення Ющенка, Піскун сказав:

"Балога завжди був у "ближньому колі" Ющенка, часто йому допомагав, хоча і не позиціонував себе серед "улюблених друзів" президента. Ющенко зробив Балогу керівником партії, оскільки інакше "Наша Україна" вийшла б з-під контролю".

На думку Піскуна, "партійці вирішили, що можуть поводитися, як хочуть... думали так: ми привели Ющенка до влади, ми його і відкличемо, якщо знадобиться, але вони прорахувалися..."

"Він (Ющенко) серйозний стратег, але ще кращий він як тактик. Він бачить перспективу на два-три роки вперед, сьогоднішній день його не хвилює. Ющенко живе в передвиборчому 2009-му, хоча вся його країна – у 2007-му", - сказав Піскун.

Також колишній генпрокурор відзначив, що Ющенка "ні до чого підштовхнути не можна", тому що "він з багатьма радиться, акумулює всі думки, але рішення приймає поодинці".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування