Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗАПРОПОНУВАВ ЯНУКОВИЧУ ЗМІНИТИ ДАТУ ВИБОРІВ

Понеділок, 16 квітня 2007, 16:37

Президент Віктор Ющенко підтверджує, що в пакеті пропозицій, направлених ним до прем’єра і більшості, є позиція про перенесення строку виборів.

"Пакет (пропозицій) містить цей крок", - сказав Ющенко журналістам, відповідаючи на питання щодо можливості перенесення дати виборів.

Ющенко не конкретизував, про яку саме дату йдеться, зазначивши лише, що для врегулювання кризи необхідний період, в який "через міжфракційний діалог" можна було б "вийти на домовленість ухвалення законів, починаючи від закону про вибори, про статус народного депутата, про імперативний мандат, про опозицію, закон про Універсал національної єдності, єдину робочу групу по вдосконалення Конституції".

Водночас він сказав, що для початку ефективних переговорів з протилежною стороною він вимагає "універсалізації оцінки того, що відбулося у парламенті".

"Є низка речей, в яких можна зробити зустрічні кроки, щоб прийняти до уваги при організації нових виборів. Але перед цим ми домовляємося, що тема дострокових виборів – це є єдиний спосіб врегулювання політичної кризи. Це є догмат, це є позиція, яка не ревізується", - зазначив президент.

Ющенко додав, що чинне законодавство не регулює повною мірою питання проведення дострокових виборів.

"Чинне законодавство не прописало низку правових норм, пов’язаних із забезпеченням дострокових виборів. А та редакція, яка передбачає сьогодні технологію проведення дострокових виборів, будувалася, як правило, на тому, що чергові вибори до парламенту не відбулися і проводяться позачергові. І тому 60 днів на базі сформованих списків, комісій не вимагали великої підготовчої роботи", - сказав він.

Він також закликав всі парламентські сили до діалогу.

"Невід'ємним компонентом цього пакету було те, що нам потрібно розпочати діалог міжфракційних сил", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування