Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька перевірили, що суддя КС Станік особисто хабарі не брала

Понеділок, 16 квітня 2007, 19:00

Генпрокуратура перевірила інформацію про одержання суддею Конституційного Суду Сюзанною Станік хабара за рішення щодо конституційності указу президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради, і встановила, що вона неправдива.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Прокуратура також не підтвердила інформацію про незаконне одержання Станік нерухомості. Про результати перевірки Генпрокуратура сповістила саму суддю.

У зв'язку з цим за фактом втручання у справи судді, за що передбачено кримінальну відповідальність, Генпрокуратура організувала перевірку, яку проведе Головне слідче управління ГПУ.

Як відомо, у понеділок у СБУ заявили про наявність підтверджень передачі майна майже на 12 мільйонів доларів близькому родичу судді КС Станік.

За інформацією джерел, квартири і земельні ділянки в Києві і Ялті, кілька іноземних автомобілів і офісне приміщення в центрі Києва передані на ім'я 74-річної матері судді Станік.

Також у Генпрокуратурі повідомили, що голова КС Іван Домбровський відмовив у проведенні перевірки Генпрокуратурою заяв суддів КС про тиск на них "через мотиви відсутності офіційних заяв відповідних суддів".

Як відомо, 10 квітня 5 суддів КС заявили про тиск, що на них здійснюється окремими представниками політичних сил.

Ця справа Генпрокуратурі була передана Службою безпеки України, яка порушила 5 кримінальних справ на підставі заяв суддів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: