У відомстві Азарова обурилися нападами на ПДВ "по-донецьки"

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:11

Міністерство фінансів спростовує інформацію про те, що Донецька область є лідером зростання темпів відшкодування ПДВ з Держбюджету.

Про це йдеться у прес-релізі Мінфіну у відповідь на заяви заступника голови секретаріату президента Олександра Шлапака про те, що Донецька область, як і торік, залишається єдиною, де відшкодування ПДВ перевищують середні показники по країні.

"Близько 20% всього відшкодованого за перший квартал ПДВ припадає на Донецьку область, оскільки тут зосереджено підприємства металургії і хімічної промисловості, які становлять біля 25% реального експортного потенціалу України", - пояснює Мінфін.

Міністерство також зазначає, що найбільші суми відшкодування ПДВ у першому кварталі 2007 року отримали ВАТ Алчевський металургійний комбінат (Луганська область), ВАТ МК Азовсталь (Донецька область), ТОВ АСТІ/Україна (м. Київ), ВАТ ММК ім. Ілліча (Донецька область), ВАТ Запоріжсталь (Запорізька область), ВАТ Міттал Стіл Кривий ріг (Дніпропетровська область), ЗАТ ММЗ Істіл Україна (Донецька область).

"Так, Уряд краще, ніж будь-хто знає масштаб проблеми справляння і відшкодування ПДВ, проте, не просто констатує цю застарілу проблему, а пропонує шляхи її вирішення. В проекті Податкового кодексу, який до 25 квітня уряд готується передати до парламенту, функціонування ПДВ виписане у повній відповідності до 112 директиви ЄС, і чим швидше буде введена в дію "фінансова конституція" держави, тим швидше вирішиться проблема ПДВ", - сказано у повідомленні.

Мінфін заявляє, що "безпідставна політизація проблеми відшкодування ПДВ не сприяє грамотному і злагодженому руху до їх вирішення".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування