Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Цушка обіцяють блокувальникам Тимошенко в’язницю

Середа, 18 квітня 2007, 14:17

Максимальне покарання, передбачене для осіб, які заблокували вхід до приміщення Конституційного Суду у середу, складає ув’язнення до 3 років.

Про це журналістам повідомив заступник міністра внутрішніх справ Василь Боднар.

За його словами, в діях цих "поки не встановлених осіб" вбачаються ознаки злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України, зокрема статтями щодо втручання у діяльність держустанов та їх захоплення.

Боднар повідомив, що на даний момент ніхто з блокувальників не затриманий, обставини інциденту з’ясовуються.

Водночас інший заступник голови МВС Василь Фатхудінов повідомив, що після звернення суддів КС щодо їхнього недопущення на роботу він особисто виїхав на місце інциденту.

"Біля воріт суду я побачив, що там, міцно взявшись за руки, стоїть група молодих людей, коротко стрижених, спортивної статури. На запитання, хто ви такі, вони відповіли: "Ми помічники народних депутатів", - сказав він.

Самих депутатів, за словами Фатхудінова, він серед блокувальників не бачив, однак "біля воріт стояв Олександр Турчинов і давав інтерв’ю".

Пізніше з’ясувалося, що поблизу воріт також знаходився депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

За словами Фатхудінова, міліції вдалося розблокувати вхід до КС на певний час, після чого ситуація повторилася.

"Через деякий час знову поступила інформація, що вхід до воріт знову заблокований, а також про те, що існує загроза завдання тілесних ушкоджень судді КС Сюзанні Станік. Тому було прийнято рішення розблокувати (вхід)", - сказав він.

За словами Фатхудінова, спеціальні засоби під час розблокування не використовувалися, тілесних ушкоджень нікому не завдано, тому що жодна людина не звернулася з відповідною заявою до МВС після інциденту.

Водночас Фатхудінов повідомив, що на даний момент в МВС знаходиться заява депутата від Соцпартії Володимира Тарасова "про те, що йому завдали тілесні ушкодження депутати Губський і Кожем’якін".

У свою чергу інший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков повідомив, що він особисто в цей час перебував з тильної сторони КС біля службового входу, який також був заблокований невстановленими особами.

"Трошки пізніше з’явилися народні депутати. Я особисто спілкувався з Йосипом Вінським. Ми порозумілися, а потім була спроба окремих депутатів проникнути в КС", - сказав він.

За словами Попкова, головним завданням міліції у цій ситуації була не демонстрація сили із затриманням блокувальників, а намагання оперативно розблокувати вхід до приміщення КС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування