Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз поскаржився американцям на втручання Ющенка

Понеділок, 2 квітня 2007, 14:58

Парламент не дозволить президенту діяти за межами Конституції.

Про це заявив голова Верховної Ради Олександр Мороз на зустрічі з делегацією Комісії сприяння демократії Конгресу США на чолі з Головою Комісії Девідом Прайсом.

Говорячи про ситуацію в Україні, Мороз заявив, що криза в Україні "штучна, її не існує".

За словами Мороза, суспільству нав`язується дискусія щодо дисбалансу владних повноважень.

"Ніхто не заважає президенту і його інституту здійснювати свої повноваження", - підкреслив голова Верховної Ради.

"Здійснюється приведення до норм Конституції всієї системи законодавства, цей процес буде продовжений, бо так записано у Конституції, за яку голосував і нинішній президент, і його політична сила", - сказав він.

Мороз заявив, що інститут президента намагається втручатися у роботу парламенту, зокрема, наполягаючи на введені імперативного мандату для народних депутатів.

"Це неприпустима річ, ця норма абсолютно недемократична, її немає у жодному парламенті", - зазначив він.

При цьому голова Верховної Ради нагадав, що парламентські вибори 2006 року були найдемократичнішими, це визнано світовою громадськістю, і найбільшу довіру виборці висловили Партії регіонів.

Торкаючись тези про нібито неконституційність формування коаліції, Мороз зазначив, що входження народних депутатів до неї на індивідуальній основі не суперечить Конституції.

При цьому він не виключив, що компромісним виходом може бути невходження депутатів до коаліції, а їх вільне голосування у сесійній залі.

"Я гарантую, що парламент працюватиме стабільно. Верховна Рада діятиме тільки у межах Конституції, і нікому, навіть президенту, ми не дозволимо діяти за її межами", - заявив Мороз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування