Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче домовитися з Росією без ЗМІ

Понеділок, 23 квітня 2007, 14:40

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк вважає за необхідне відмовитися від політизації питання перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Про це він заявив у понеділок, виступаючи з лекцією перед студентами Інституту міжнародних відносин, повідомляє Ліга.

Міністр підкреслив, що виступає проти проведення двосторонніх переговорів щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України за допомогою ЗМІ.

"Це не дипломатія", - додав Яценюк. За його словами, переговори з цього питання повинні проводитися на рівні відповідних робочих груп.

Глава МЗС України відзначив, що в ході останніх переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим була досягнута домовленість про те, що наступне засідання робочих груп з цього питання буде проводитися під головуванням двох міністрів закордонних справ для того, щоб мати можливість "вникнути в деталі".

"Оскільки в нас, як правило, міністри про все домовляються, і, як тільки вони розходяться, на рівні виконавців переговори ще по десять років проводяться," - пояснив Яценюк.

Разом з тим, він заявив, що перебування Чорноморського флоту РФ на території України буде "на рівні тих термінів, що визначені відповідною угодою".

"Мова не може йти про дострокове виведення Чорноморського флоту, тому що це не передбачено угодою", - сказав міністр.

Він підкреслив, що якщо Україна - європейська країна, то вона не може собі дозволити ставити в такий спосіб питання, тому що в Європі "такі дії не зрозуміють".

Відповідаючи на питання, чи можливе продовження терміну дії угоди і перебування Чорноморського флоту на території України після 2017 року, Яценюк відзначив: "І це питання на порядку денному не стоїть. Стоїть питання виконання і наповнення угоди".

Як відомо, у ході зустрічі 16 квітня в Москві міністр закордонних справ Яценюк і міністр закордонних справ РФ Лавров домовились особисто приділити увагу переговорам щодо ЧФ з метою "досягнення конкретних результатів у найближчій перспективі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування