Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник Кабміну у КС продовжує чинити "спротив"?

Середа, 25 квітня 2007, 11:35

Представник Кабінету міністрів у Конституційному Суді Василь Німченко погодився відповідати на запитання суддів замість іншого представника Кабміну Олени Лукаш лише в разі, якщо вони ставилися судом раніше.

Так він відреагував на пропозицію голови КС Івана Домбровського відповісти на питання, які виникнуть у суду, замість Лукаш, яка подала свої думки і пояснення з приводу справи у письмовому вигляді у вівторок.

Німченко зауважив, що він вважає за доцільне відповідати лише на ті питання, які раніше судом не ставились, повідомляє УНІАН.

Як відомо, у ході процесу Німченко утримується від дачі відповідей на запитання 5 суддів, які напередодні розгляду справи щодо конституційності указу президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради, заявили про тиск на них.

"Я утримуюсь від дачі пояснень. Це моє право учасника процессу", - заявив Німченко.

Водночас, звертаючись до суду, він сказав: "просив би, щоб якось не кричали, тому що я можу злякатися…".

У середу о 10:00 КС продовжив розгляд подання 53 народних депутатів щодо легітимності указу президента про розпуск Верховної Ради.

З 18 суддів КС у залі присутні 17. Суддя Володимир Іващенко відсутній з поважних причин.

Також у залі відсутні один із авторів подання, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко (через хворобу), представник Верховної Ради Ярослав Мендусь (про свою неявку до суду він повідомив заздалегідь), а також представник Кабміну Олена Лукаш.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: