Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звільнив Жовтяка за махінації з землею

Четвер, 26 квітня 2007, 18:40

Президент Віктор Ющенко повторно звільнив Євгена Жовтяка з посади губернатора Київщини через неодноразові випадки видання ним незаконних розпоряджень із земельних питань, які були скасовані у судовому порядку.

Так прокоментував указ Ющенка заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, повідомляє прес-служба глави держави.

Він наголосив, що Верховний Суд у своїй постанові зазначив, що порушення законодавства при звільненні Жовтяка з посади голови Київської облдержадміністрації полягають у відсутності в указі президента обґрунтування правових підстав звільнення.

"Насправді, питання законності звільнення Жовтяка... виникло не з вини президента, а внаслідок неналежного обґрунтування підстав звільнення у відповідному поданні Кабінету міністрів", - зазначив Пукшин.

"Адже за Конституцією, ініціатором звільнення голови місцевої держадміністрації завжди виступає Кабінет міністрів, який у своєму поданні повинен чітко зазначити передбачені законом підстави для звільнення, і це також підтверджено згадуваною постановою Верховного Суду", – додав він.

Пукшин також зазначив, що "представники Жовтяка у його справі проти президента не заявляли вимог про визнання незаконним подання Кабінету міністрів про звільнення Жовтяка".

"У зв'язку з цим суди не досліджували питання про правомірність внесення такого подання і воно на сьогодні є чинним", – наголосив він.

У свою чергу адвокат Жовтяка Сергій Бойко вважає, що президент своїм указом не виконав рішення суду, а також порушив Конституцію та приписи Кодексу законів про працю.

Крім того, він наполягає, що в указі викладена неправдива інформація щодо порушення Жовтяком законів, і це може бути підставою для пред'явлення самостійного позову про захист честі, гідності та ділової репутації, повідомляє УНІАН.

"Попереднє подання Кабінету міністрів, на підставі якого проводилось звільнення, не містило вказівок на порушення Жовтяком законів", - звертає увагу Бойко. Нового ж подання Кабміну не вносилось, бо фактично Жовтяк до виконання обов'язків голови Київської ОДА не допускався.

При цьому, продовжує адвокат, звільнення Жовтяка з посади голови Київської ОДА після поновлення на цій посаді можливе тільки за умови вчинення ним винних дій після поновлення.

Бо дисциплінарне стягнення, а саме так слід розуміти звільнення за порушення законів, не може бути накладено пізніше шести місяців з дня вчинення проступку.

З дня першого звільнення Жовтяка з посади минуло 11 місяців та два дні, без урахування часу перебування його на лікарняному, що передувало попередньому звільненню, нагадав адвокат.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: