Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не побачив результатів у Богатирьової і Кириленка, але стіл потрібний

П'ятниця, 27 квітня 2007, 15:38

Президент Віктор Ющенко вважає, що переговори між фракціями Верховної Ради щодо вирішення політичної кризи і позачергових виборів парламенту виявилися безрезультатними.

Про це у п'ятницю Ющенко сказав у Варшаві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вчора ці переговори розпочалися. Практично 90 днів ці політичні сили за стіл не сідали. Я переконаний, домовленості між президентом і прем'єром важливі, але якщо ці домовленості не акцептовані політичними силами, вони можуть бути, м'яко кажучи, малорезультативними, і тому політичні сили повинні бути невід'ємними учасниками політичного процесу", - сказав Ющенко.

Також президент заявив, що не відчув бажання політичних сил досягти домовленостей.

"Переговори почалися, але я думаю, що вони вчора і закінчилися, на жаль, тому що я не почув волю, демократичного бажання такий пакет прийняти. Вибори вчора використовувалися завуальовано тільки з однією метою - максимально затягти переговорний процес", - відзначив Ющенко.

Він вважає, що політична криза все одно повинна бути вирішена через переговори партій і блоків між собою.

На думку Ющенка, криза не може бути врегульована тільки правовим рішенням, у тому числі й указом президента про новий термін позачергових виборів.

"Цей указ не регулює весь пакет домовленостей, які потрібно прийняти", - сказав він.

Ющенко пояснив, що переніс дату виборів, з огляду на заяву ЦВК про те, що зривається календарний графік проведення таких виборів.

Як повідомлялося, 26 квітня Ющенко переніс дату виборів з 27 травня на 24 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування