Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція направить ще один свій крик в Європу

Вівторок, 3 квітня 2007, 10:44

Коаліція у парламенті ініціює звернення до Ради Європи з проханням скликати термінове засідання, присвячене ситуації, що склалася в Україні.

Про це з трибуни Верховної Ради заявила координатор більшості Раїса Богатирьова.

"Ми маємо направити делегацію Верховної Ради в Раду Європи, звернутися з проханням терміново скликати засідання моніторингового комітету, звернутися до єврокомісара, який відповідає за ситуацію в Україні, запросити його в Україну, і таким чином зініціювати засідання круглого столу", - зачитала вона.

"Я вважаю, що ми можемо звернутися до президента терміново скликати Раду національної безпеки і оборони, провести зустріч прем’єра і спікера з дипломатичним корпусом", - додала Богатирьова.

Вона також висловилась за те, щоб Міністерство закордонних справ зробило заяву про те, що "в Україні діє конституційний порядок, діє влада".

Крім того, Богатирьова заявила, що указом про розпуск парламенту президент і опозиція вимагають ревізії результатів виборів до парламенту.

"Опозиції вигідна якнайглибша криза. Тепер ми чітко бачимо, хто ініціює національний розкол", - сказала вона.

"Опозиція як партія війни в оточенні глави держави, таким чином прагне і добивається переобрання президента. Опозиція намагається подолати ключовий бастіон – використання чинним президентом його повноважень як гаранта Конституції та державного суверенітету на шляху до отримання можливості необмеженої політичної вакханалії та політичного свавілля", - додала Богатирьова.

Вона назвала дострокові вибори "нонсенсом не тільки суто з правової точки зору, але й позиції їх руйнівного впливу на економіку та суспільно-політичне життя".

"Якщо рішення буде прийматися не в конституційному полі й надалі, то знайти на нього відповідь у правовій площині є невдячною справою. Ми рішуче заявляємо, що до останнього будемо відстоювати волю своїх виборців і шукати рішення винятково в рамках Конституції та правового поля держави", - сказала Богатирьова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування