Якщо Цушку не вистачить сил, він покличе "Беркут" і внутрішні війська

Вівторок, 3 квітня 2007, 12:32

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє, що в країні немає позаштатної ситуації.

Про це він сказав після зустрічі з президентом Віктором Ющенком у вівторок.

"Президент вважає, що є штатна ситуація в країні. Ніхто не заперечував президенту, що ситуація штатна, всі погодилися, і я теж вважаю, що ситуація штатна, нічого не відбувається, нічиї права не утискаються", - заявив Цушко.

"А для того, щоб застосовувати силовий вплив, для цього є суди – є Конституційний Суд і право звертатися до цих органів і приймати рішення", - додав він.

На питання, що таке штатна ситуація, Цушко відповів: "Це означає, що нічого не сталося. Можна ходити по вулицях як вчора й позавчора, так і завтра і післязавтра".

Міністр повідомив, що "політики будуть розбиратися між собою на переговорах, а всім силовим структурам потрібно дотримуватися законів і забезпечувати порядок".

Цушко також зазначив, що МВС охороняє всі державні об'єкти. За його словами, якщо київській міліції для патрулювання не вистачатиме своїх сил, буде використано підрозділ "Беркут", а якщо і його буде не достатньо - то внутрішні війська.

Водночас міністр заявив, що на сьогодні такої потреби немає і київська міліція вправляється своїми силами. Про такий режим, за словами Цушка, він звітував президенту.

Також міністр звернувся до громадян "займатися своїми справами і не виходити": "Хай не чинять силовий вплив на політиків, тоді вони скоріше домовляться".

Цушко висловив сподівання, що політики знайдуть спільну мову тоді, коли буде менше підтримки з обох боків і менше втручання та впливу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: