Тимошенко попереджає Мороза, що його бунт нічим хорошим не закінчиться

Вівторок, 3 квітня 2007, 18:35

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не може спрогнозувати, чим може закінчитися протистояння, яке почнеться після невиконання указу президента про розпуск парламенту.

Про це вона заявила на зустрічі з послами іноземних країн, попередивши їх, що коаліція зобов'язана підкоритися рішенню президента про дострокові вибори.

"Інший варіант – це варіант конфронтації і протистояння, і важко уявити, чим він може закінчитися", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що президент Віктор Ющенко зробив "абсолютно виважений крок", оскільки з боку коаліції почалося системне ігнорування Конституції шляхом переманювання депутатів.

"Ми всі добре знаємо президента України – це людина не протистояння чи конфронтації, а компромісу", - зазначила лідер БЮТ.

Вона також підкреслила, що указ про розпуск парламенту слід виконувати, оскільки подання до Конституційного Суду не зупиняє його дію.

"Коли громадянин України у повсякденному житті застосовує Конституцію, то зовсім немає необхідності в кожному разі звертатися до КС", - зазначила Тимошенко.

"Єдиний орієнтир, який зараз може бути, - це виключно мирний шлях, ніякого протистояння. Тому опозиція принципово не закликає людей на Майдан. Ми повідомили нашим партійним організаціям, що жодного кроку у даному напрямку зроблено не буде", - додала вона.

Тимошенко звернула увагу, що Партія регіонів проводить акції протесту, "але ніхто їм не чинить опору".

Також вона відзначила нехтування спікером Олександром Морозом указу про розпуск парламенту. "Якщо політики не підкоряються законам і указам президента, то починається епоха правового нігілізму, яка виливається у хаос", - заявила лідер БЮТ.

"Неможливо уявити, щоб в країнах з розвиненою демократією на найвищому рівні хтось відмовився виконувати закони і укази", - зазначила Тимошенко.

Зустріч лідера БЮТ з дипломатами проходить у закритому режимі. Преса була присутня лише на вступному слові Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: